2023-08-04

Fakültemizde Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarımsal Biyoteknoloji ve Zootekni Programlarında Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu kullanılacaktır.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarımsal Biyoteknoloji ve Zootekni Lisans Programlarından mezun olan öğrencilerimizin diplomalarında; yurt içi ve yurt dışında eğitim ve istihdam piyasasında aranan yüksek nitelik ve kalitenin varlığını işaret eden Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu kullanacaktır.

Geçtiğimiz Haziran ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleşen lansman programı ile tanıtılan TYÇ logosu mezuniyet belgelerinin Avrupa’da da geçerliliğini sağlayacak. Ankara’daki aynı programda, TYÇ'de yer alan yükseköğretim yeterliliklerinden sorumlu 40 üniversiteden birisinin de Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olduğu ilan edilmiş ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi, TYÇ logosunu diplomalarında kullanmaya hak kazanmıştır.

Fakültemizin diğer programlarında da çalışmalar devam etmektedir.