Ziraat Fakültesi
2023-06-08

Fakültemizde özel tohumculuk firmalarına ıslah edilen üç çeşidin geliştirildiği hatların devir teslim töreni yapıldı.



 

Geliştirilen ve tescil edilen buğday çeşitlerimizin özel tohumculuk firmalarına devir teslim töreni yapıldı.
 
         T.C. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü tarafından geliştirilen iki ekmeklik ve bir makarnalık buğday hattı Ağustos 2020’de yapılan satış sözleşmeleri ile Önder Tohumculuk A.Ş., 2A Tohumculuk Ltd. Şti. ve Sim Tohumculuk Tarım Sanayi ve TicaretLtd. Şti. ne satılmış ve bu firmalar tarafından 2020 yılında hatların tescil başvuruları yapılmıştır.
       Bu hatlar, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü tarafından Nisan 2023’te yapılan tescil toplantısında;
* Önder Tohumculuk A.Ş. adına “Köylüm (makarnalık buğday)”,
* 2A Tohumculuk Ltd. Şti. adına “Oğalis (ekmeklik buğday)”,
* Sim Tohumculuk Tarım Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. adına “Karaca (ekmeklik buğday)” adıyla
tescil edildi.
        Fakültemiz Toplantı Salonunda 07 Haziran 2023 tarihinde düzenlenen devir teslim törenine; Önder Tohumculuk A.Ş. adına Ziraat Müh. Murat ÇAKIRER, 2A Tohumculuk Ltd. Şti. adına Ziraat Müh. Aytuğ DEMİRAL, Sim Tohumculuk Tarım Sanayi ve Tic. Ltd. Şti adına Mehmet DEMİR ile Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT, Dekan Yardımcıları Prof.Dr. Murat DEVECİ, Prof.Dr. Fisun KOÇ, Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof.Dr. İsmet BAŞER ve Fakülte Sekreteri Ayla PİLATİN katıldı.
         Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Sezen ARAT ve firma sahipleri/yetkilileri karşılıklı sözleşmeleri imzaladı.
    Törende Dekanımız Prof.Dr. Sezen ARAT, Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof.Dr. İsmet BAŞER ve Dekan Yardımcılarımız firmaları kutladı ve çalışmaların devam etmesi temennisinde bulundular.