Ziraat Fakültesi
2014-12-26

Fakültemizde “Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar” Konulu Konferans Düzenlendi



 

Üniversitemiz Gıda Topluluğunun organize ettiği “Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar” konulu konferans Fakültemiz konferans salonunda 25 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirildi Konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu’ nun katıldığı konferans öğrencilerimizden yoğun ilgi gördü.
 
Konferansın açılış konuşmasında Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, konferansa katılan öğrencilerin gösterdiği ilginin sevindirici olduğunu belirtirken, Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu’nun öğrencilerimize vereceği değerli bilgiler için teşekkür etti.
 
Konuşmasına “verdiğimiz bilgileri nice kuşaklara aktaracak olan siz değerli öğrenciler, bizleri gerçekten heyecanlandırıyorsunuz. Burada bulunmaktan ve sizler ile bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum” diyerek başlayan Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, ülkemizdeki beslenme alışkanlığını ve beslenmeye ilişkin doğru bilinen yanlışları ayrıntılı olarak sundu. Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, gıda mühendislerine düşen görevlerin çok büyük olduğunu ve gelecekte ilerleyen nüfus artışına bağlı olarak daha çok çalışmaları gerektiğini vurguladı. 
Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu konuşmasının devamında beslenme ile ilgili yanlışların sadece gıda mühendisleri ya da tıp doktorları ile değil bütün meslek kuruluşlarının birlikte hareket etmesi ile aşılacağını vurgulayarak şu an dünyada ve ülkemizde bireyin sahip olduğu sağlığını koruyabilmesi ve daha da sağlıklı bir ömür geçirebilmesine yönelik çeşitli çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.
 
Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu konuşmalarında “Bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergesi bebek ölümleri ile orantılıdır. Türkiye’de 2000’li yıllardan sonra ciddi anlamda sağlık alanında gelişmeler var. Türkiye bu konuda olumlu yol almaktadır. Türkiye’de ölüm nedenlerinin başında kalp damar hastalıkları gelmektedir. Maalesef yapılan araştırmalara göre Türkiye’de insanımız günün ortalama iki saatini bilgisayar, iki buçuk saatini ise televizyon karşısında geçirmektedir. Günün dört buçuk saati hareketsiz geçiyor. Bu ciddi bir problemdir. Daha sağlıklı bir yaşam için yediklerimizin yanı sıra neyi ne kadar tükettiğimiz ve ne kadar hareket ettiğimizdir” ifadelerini de kullandı.
Konuşmaların ardından öğrencilerimizin sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu’na Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu tarafından çiçek takdim edildi.