Ziraat Fakültesi
2013-12-20

Fakültemizde “Yoncada Genetik ve Genomik Çalışmalar” konulu seminer gerçekleştirildi



 
Fakültemiz Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğrencilerinden oluşan Biyoteknoloji Topluluğu tarafından organize edilen, Kafkas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Muhammet Şakiroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Yoncada Genetik ve Genomik Çalışmalar” başlıklı seminer 20 Aralık 2013 Cuma günü saat 10:30’da Ziraat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.
 
Açılış konuşmasında Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen Arat konuşmacının kısa özgeçmişini sunduktan sonra, “Öğrenciler için yalnızca teorik sunumların değil yapılan çalışmaların aktarıldığı seminerler daha yararlı olacaktır” sözlerinden sonra “Bugün burada bizlere çalışmalarından bahsedecek değerli bilim insanını üniversitemizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz ve sunumlarından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmacı Yrd.Doç.Dr. Muhammet Şakiroğlu’nun gerçekleştirdiği sunumda yoncanın (Medicago sativa) önemini dünyada ve ülkemizde hayvancılık açısından da değerlendirerek yoncada yaptıkları genetik haritalama çalışmaları hakkında bilgiler vermiştir. 
 
Seminerin ardından Yrd.Doç.Dr. Muhammet Şakiroğlu katılımcıların sorularını cevapladıktan sonra kendisine, Ziraat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu tarafından günün anısına Üniversitemiz plaketi takdim edilmiştir.