Ziraat Fakültesi
2023-05-18

Fakültemizin Akredite Olan Lisans Programlarına ZİDEK Akreditasyon Sertifikaları Üniversitemiz Senato Toplantısında Törenle Verildi.



 

Fakültemizin Akredite Olan Lisans Programlarına ZİDEK Akreditasyon Sertifikaları Üniversitemiz Senato Toplantısında Törenle Verildi.


Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ZİDEK) tarafından akredite edilen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Lisans Programı, Bitki Koruma Lisans Programı, Tarımsal Biyoteknoloji Lisans Programı ve Zootekni Lisans Programı için Akreditasyon Belgeleri takdim töreni Senato salonunda düzenlendi. Törene Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Rektörü Prof.Dr.Mümin ŞAHİN, Rektör Yrd. Prof.Dr. Murat TAŞAN, Rektör Yrd. Prof.Dr.Celalettin VATANDAŞ, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Sezen ARAT, Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (ZAK) Başkanı Prof.Dr.İsmail KARACA, Senato Üyeleri, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcıları, Akredite olan Bölüm Başkanları, Bölüm Öğretim Üyeleri ve Fakülte Sekreteri katıldı.

Senato Toplantı Salonunda 17.05.2023 tarihinde yapılan törende, Rektör Prof.Dr.Mümin ŞAHİN gerek kurumsal gerekse eğitim programlarının akreditasyonun eğitim kalitesinin artırılmasındaki önemini vurgulayarak akreditasyon belgesi almaya hak kazanan lisans programların sorumlusu Bölüm Başkanlarına ve öğretim üyelerine emek ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Dekan Prof.Dr. Sezen ARAT 3.5 yıllık bir hazırlık sürecinin ardından başarıya ulaşan dört Lisans Programında görev alan sürece katkı vermiş öğretim üyelerini tebrik etti ve fakültenin diğer lisans programlarının da en kısa sürede belgelerini almak üzere hazırlık yaptığını belirtti. ZAK Başkanı Prof.Dr.İsmail KARACA Tarım Bilimleri alanında eğitim veren 47 kurum arasında ilk 5'in içinde akredite olan Ziraat Fakültesi Lisans Programlarının önemli bir başarıya imza attığını belirterek başarılarının devamını diledi.

Program; Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Elman BAHAR, Bitki Koruma Bölüm Başkan Vekili Prof.Dr. Gassan KÖKLÜ, Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Sezen ARAT ve Zootekni Bölüm Başkanı Prof.Dr. H. Ersin ŞAMLI'ya sertifikaların verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.