2013-06-14

Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ALTIN’ın, “Çayır ve Mera Yönetimi” kitabı, Türkiye Bilimler Akademisi Ödülü aldı.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ALTIN, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet GÖKKUŞ ve Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali KOÇ’un birlikte hazırladıkları “Çayır ve Mera Yönetimi” isimli kitap, Türkiye Bilimler Akademisi’nin 2012 Yılı Üniversite Ders Kitapları Telif ve Çeviri Eser Ödülü’ne layık görüldü.

Türkiye Bilimler Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkçe dilinde uluslararası standartlarda üniversite ders kitapları yazılmasını ya da yabancı bir dilden her alanda en iyi örneklerin düzgün, anlaşılır ve güzel Türkçe kullanılarak çevrilmesini özendirmek amacıyla başlatılan programda Doğa, Mühendislik, Sağlık ve Sosyal Bilimler alanında toplam 18 eser, “Telif ve Çeviri Eser Ödülü” alırken, 12 esere “Kayda Değer Eser Ödülü (Mansiyon)” verildiği belirtildi.

Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ALTIN, “Çayır ve Mera Yönetimi” kitabı Mühendislik Bilimleri alanında ödül aldı. Kitap iki cilt olup birinci cildinde konunun genel ilkeleri, ikinci cildinde ise temel ilkeler konu edilmiştir.