2024-01-04

Gıda Mühendisliği Öğretim Üyelerimizin proje başarısı

Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Tuncay GÜMÜŞ’ün yürütücü ve Araş. Gör. Dr. Deniz Damla ALTAN KAMER, Prof. Dr. Murat TAŞAN, ve Kırklareli Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr.Üyesi Gülce Bedis KAYNARCA’nın araştırmacı, Doktora öğrencisi Emel YÜCEL’in Bursiyer olarak yer aldığı “Rhodotorula Mucilaginosa (BT59) Kullanılarak Üzüm Posasından Tek Hücre Yağı(THY) Üretimi: Fermentasyon Optimizasyonu, Thy Karakterizasyonu ve Farklı Gıda Alanlarında Kullanımı” başlıklı ve Doç. Dr. İbrahim PALABIYIK’ın Yürütücü ve Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümünden Prof. Dr. Nevzat KONAR’ın, Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Ömer Said TOKER’in, Kırklareli Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Recep GÜNEŞ’in, TAYAŞ Gıda’dan Derya GENÇ POLAT’ın Araştırmacı olarak yer aldığı “Çikolata Teknolojisi için Alternatif ve Yenilikçi Bir Temperleme Tekniği: Soğuk Plazma Destekli Pre-Kristalizasyon (Cpcry)” başlıklı iki 1001  projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur.

Öğretim Üyelerimiz ve ekiplerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.