Ziraat Fakültesi
2014-04-22

Lezzet Durakları Sunucusu Mehmet Yaşin ile Söyleşi



 

Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan Gıda Topluluğu tarafından 21 Nisan 2014 Pazartesi günü Fakültemiz Konferans Salonunda Lezzet Durakları sunucusu Mehmet Yaşin’in katılımıyla söyleşi düzenlenmiştir. 
 
Söyleşi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. M.İhsan Soysal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz, Fakültemiz öğretim elemanları ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşmiştir.
 
Söyleşi programı Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demirci'nin açılış konuşmasıyla başlamıştır. Prof. Dr. Mehmet Demirci konuşmasında, Mehmet Yaşin'i Fakültemizde ağırlamaktan ve öğrencilerimiz ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, bu etkinlik için Gıda Topluluğunu tebrik etmiştir. Prof. Dr. Mehmet Demirci konuşmalarında ülkemizin ve hatta Adriyatikten Kafkaslara sloganı ile Türklerin etkili olduğu coğrafyada geleneksel gıdaları ortaya çıkarabilmek ve kayıt altına alabilmek üzere 2010 yılında Tekirdağ’da ve 2013 yılında da Makedonya’da uluslararası düzeyde ve geniş katılımlı geleneksel gıdalar konulu sempozyumlar düzenlediklerini belirtmiştir.
 
Mehmet Yaşin konuşmasında  eğitim hayatından, kariyerinden ve Lezzet Durakları programına nasıl başladığından geniş olarak bahsetmiştir. Mehmet Yaşin konuşmasında bir kentin yemek kültürünü tanımak için arka sokaklarında dolaşmak gerektiğini ve çok zengin bir mutfağımız olduğunun dile getirmiştir. Konuşmasının ardından Mehmet Yaşin, Fakültemiz öğretim elemanlarının ve öğrencilerimizin çok sayıda sorusunu da samimi bir şekilde yanıtlamıştır.
 
Söyleşinin sonunda, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İhsan Soysal tarafından Mehmet Yaşin'e günün anısına teşekkür plaketi, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci tarafından da 2. Geleneksel Gıdalar Sempozyum ve Beslenme kitaplarını takdim edilmiştir.