Ziraat Fakültesi
2015-10-12

Prof.Dr. Poyraz ÜLGER’in Akademik Hizmet Süresini Tamamlaması nedeniyle Fakültemizde Tören Düzenlendi



 

Fakültemizin değerli bilim insanı, Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Poyraz ÜLGER’in akademik hizmet süresini tamamlaması nedeniyle düzenlenen tören 9 Ekim 2015 Cuma günü saat 15:00’da Fakültemiz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman ŞİMŞEK, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Mehmet İhsan SOYSAL, Prof.Dr. Şefik KURULTAY, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU, Fakültemiz Bölüm Başkanları, akademik üyeleri ve idari personeli, çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri, emekli öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz katıldılar.

Törenin başlangıcında ilk olarak konuşan Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU “Fakültemizin değerli bilim insanı, hocam, Prof.Dr. Poyraz ÜLGER’in, akademik hizmet süresini tamamlaması nedeniyle düzenlenen törenimize hoş geldiniz. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Kıymetli konuklar, şahsım ve fakültemiz akademik ve idari çalışanları arkadaşlarım adına değerli büyüğüm, sayın hocama; bizlere öğrettikleri için, üniversitemize ve fakültemize yaptığı hizmetlerinden ötürü şükranlarımı sunuyorum. Emeklilik yaşantısında, kıymetli eşleri Şükran hanımefendi ve sevdikleri ile birlikte sağlıklı nice yıllar diliyorum. Fakültemiz Dekanlığı eğitim ve öğretim faaliyetlerinde değerli katkıları olan akademik üyelerimiz için, kurumsal bir uygulama olarak, bu tür törenler düzenlemektedir. Bu özel günümüzde bizlerle olan sizlere bir kez daha saygılarımı sunuyorum. Değerli hocamızın akademik yaşamından bazı kesitler sunması için Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Birol KAYIŞOĞLU’nu kürsüye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU’nun konuşmasının ardından, öğrencisi ve meslektaşı olarak Ziraat Fakültesinde görev yapan Prof.Dr. Birol KAYIŞOĞLU, akademik hizmet süresini tamamlayan Prof.Dr. Poyraz ÜLGER’ın hayat hikayesini ve 48 yıllık yüksek öğretim serüvenini fotograflar eşliğinde aktardı.

Prof.Dr. Birol KAYIŞOĞLU sunumunda “Değerli hocam Prof.Dr. Poyraz ÜLGER ile 30 yıl öncesinde Ankara’daki bir toplantıda yolumuz kesişti. Hocamızın uzun akademik yaşamında eğitim-öğretim faaliyetlerine ve bilimsel çalışmalara katkılarının yanında idari görevlerle de üniversitemize ve akademik hayatımıza hizmetleri büyük olmuştur. Çalışmalarında her zaman öğrenci merkezli olan hocamız öğrenciye değer veren, öğrencilerimizin görüşlerini her zaman dikkate alan bir öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Bununla birlikte öğrencilerimiz tarafından da çok sevilmiş ve saygı görüşmüştür. Üniversitemizde yüksekokul müdürlüğü, Ziraat Fakültesi Dekanlığı ve Trakya Üniversitesi 3. Dönem Rektörlüğü görevlerini üstlenen değerli hocamızdan bizler çok şeyler öğrendik, tecrübelerinden istifade ettik” ifadelerini kullandı. Ardından saygı değer hocamız Prof.Dr. Poyraz ÜLGER’in akademik hayatının yer aldığı ve aile yaşantısından da kesitlerin bulunduğu sunum Prof.Dr. Birol KAYIŞOĞLU tarafından katılımcılara aktarıldı. Prof.Dr. Birol KAYIŞOĞLU sözlerini “emekleriniz ve destekleriniz için size çok teşekkür ediyorum, bundan sonra bizlere katkılarınızın devamı dileklerimle, saygılarımı sunarım” ifadeleri ile tamamladı.

Hayat hikâyesi ve akademik görev süreci anlatımı sonrası kürsüye davet edilen Prof.Dr. Poyraz ÜLGER “Bütün katılımcılara öncelikle çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum, Erzurum’dan, Diyarbakır’dan uzak yerlerden katılan akademisyen öğrencilerim var. Akademik hayatımın kısa çizgilerle anlatıldığı sunumu hazırlayan Ziraat Fakültesindeki ilk asistanım Prof.Dr. Birol KAYIŞOĞLU ve son asistanım Arş.Gör. Aylin DUMAN’a çok teşekkür ederim. Fakültemizin sayın Dekanı Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU’na ayrıca özellikle huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Ben Malatya’da Anadolu’nun ücra bir köyünde penceresi dahi olmayan bir evde doğdum. Şu an 75 yaşındayım. Bu yaşıma kadar akademik hayatın içinde kaldım. 30’un üzerinde öğrencimize doktora yaptırdım. Tamamına yakını akademisyen olarak üniversitelerimize katkılarda bulunuyorlar. Bunların bir kısmı rektör, rektör yardımcılığı, dekan, yüksekokul müdürlüğü vb. görevlerde bulundular. Bildiğiniz üzere dünyada iki şey paylaşıldıkça çoğalır, birisi bilim ve diğeri de sevgidir. Ben hep sevgimi paylaştım ki çoğalsın diye. Ben önce insan odaklı olarak görev yaptım” ifadelerini kullandı. Sayın Prof.Dr. Poyraz ÜLGER konuşmalarını “çok güzel bir üniversitemiz var, Namık Kemal Üniversitesi Rektörümüze huzurlarınızda çok teşekkür etmek isterim, öğrencilerimize yönelik hizmetleri gerçekten çok güzel. Üniversitemizden emekli oluyorum ama gönlüm hep bu üniversite de olacaktır. Yaşamı insanlarla paylaşan bir kişiyim. Ömrümüz ne kadar sürerse, kaderimiz ne kadar müsaade ederse kitap yazmaya devam edeceğim. Bana hakkı geçenler varsa haklarını helal etsinler, ben bütün haklarımı helal ediyorum. Olaylara sadece gözümüzle değil, yürek gözüyle de bakmamız gerekiyor. Yaptığımız işleri yüreğimiz kabul etmelidir. Hepinize bu benim için çok anlamlı törene katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” ifadeleri ile tamamladılar.

Prof.Dr. Poyraz ÜLGER’in konuşmaları ardından hitap eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK “Değerli hocamızı Tekirdağ meslek yüksekokulu Müdürlüğü döneminden bu yana tanımaktayım. 1983-88 yılları arasında meslek yüksekokuluna ders vermek üzere gelmiştim. Sayın hocamı tanımaktan çok mutluyum, 30 yılı aşan bu dostluğumuz sürecinde bana her zaman ağabeylik yapmıştır, büyüklük yapmıştır. Akademik hizmet sürecini tamamlayan değerli hocamıza bundan sonraki yaşamında değerli eşleri ve ailesi ile birlikte sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandılar.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK konuşmalarında ise, “Ziraat Fakültemizin mensubu değerli bilim insanı Prof. Dr. Prof.Dr. Poyraz ÜLGER’ın Üniversitemize ve Ziraat Fakültesine önemli katkıları olmuştur. Trakya Üniversitesi 3. Dönem Rektörlüğü görevi sürecinde 1993-96 yılları arasında idareci olarak birlikte çalışma imkanı buldum. Görevim sürecinde ne zaman bir ihtiyacımız olsa her zaman bizlere yardımcı olmuşlardır. Üniversitemizin temelleri hocamızın zamanında atılmış olup, Ziraat Fakültesi önemli gelişme göstermiştir. Akademik hayatımızda yetiştirdiğimiz insanlarla ve yaptığımız hizmetlerle bu gök kubbede hoş bir seda bırakabilmek çok önemlidir. Değerli hocamız akademik hizmet süresini gök kubbede hoş bir seda bırakarak tamamlamaktadır. Uzun yıllar hizmet ettikten sonra böyle sağlıklı ve sıhhatli bir durumda bizler de akademisyenler olarak hizmet süremizi tamamlamak isteriz. Sayın hocam Prof. Dr. Prof.Dr. Poyraz ÜLGER’e bundan sonraki yaşamında da sağlık ve mutluluk içinde bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandılar.

Tören sonunda, değerli hocamız Prof.Dr. Poyraz ÜLGER’e Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK tarafından çiçek verilirken, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman ŞİMŞEK ve Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

Ayrıca değerli hocamıza Biyosistem Mühendisliği Bölümü adına Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ahmet Nedim YÜKSEL tarafından çiçek ve hediye, Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı adına da Prof.Dr. Türkan AKTAŞ tarafından çiçek takdim edilmiştir.

Prof. Dr. Prof.Dr. Poyraz ÜLGER’in akademik hizmet süresini tamamlaması nedeniyle gerçekleştirilen törenin ardından yoğun katılımın olduğu kokteyl verildi.