Ziraat Fakültesi
2015-04-10

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis Fakültemizde Konferans verdi



 

Üniversitemiz Gıda Topluluğunun organize ettiği konferans Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis’in katılımı ile 7 Nisan 2015 günü Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Yoğun ilginin yaşandığı konferans Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demirci, Fakültemizin öğretim üyeleri ile öğrencilerimiz katıldılar.

Konferans öncesi konuşan Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, Gıda Topluluğunun faaliyetlerinden gurur duyduğunu belirtti. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ise açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında “Sürekli kendini yenileyen bir fakülteyiz. Derslerin dışında sektörde başarıyı yakalamış isimleri ağırlayarak öğrencilerimizin ufkunu açıyoruz.” dedi.

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis konferansta hem gıda alanında hem de inovasyon, markalaşma, kalite konularında tecrübelerini öğrencilerimiz ile paylaşmıştır. Mehmet Reis’in kendi özel yaşamının iş hayatını nasıl yönlendirdiği hakkında anlatımları konferansa katılan öğrencilerimiz için gelecek adına oldukça önemli ifadeler içermiştir. Mehmet Reis, günümüzde girişimciliğin önemine dikkat çekerek “Deneme yanılma yöntemiyle girişimcilik yapma devri sona erdi. Fikir üreterek, Ar-Ge çalışmaları yaparak girişimcilik yapmak şart” sözlerine yer verdi. Başarılı bir girişimcinin özelliklerini sıralayan Mehmet Reis, girişimcinin ilk olarak başarısızlık korkusunu yenerek özgüven ile adım atması gerektiğini kaydetti. “Markaya yenilik katmazsanız başarılı olamazsınız” diyen Mehmet Reis konuşmasında Birleşmiş Milletlerin 2015 yılını “Toprak Yılı”, 2016 yılını ise “Bakliyat Yılı” olarak ilan ettiğini ifade etmiştir. Konferans öğrencilerimizin sorularına verilen cevaplarla tamamlanmıştır.

Konferans sonunda Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr Ahmet İstanbulluoğlu ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr Mehmet Demirci Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis hediye takdim etmişlerdir.