2023-12-13

Sanayi Atık Isısının Seracılıkta Kullanılması ile ilgili bilgilendirme toplantısının ikincisi üniversitemizde gerçekleştirildi.

Sanayi atığı ısının seracılıkta kullanılması ile ilgili bilgilendirme toplantılarının beşincisi 11.12.2023 tarihinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde gerçekleştirildi.  Tekirdağ Valisi Recep SOYTÜRK başkanlığında gerçekleşen ikinci toplantı oldu.

Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Tekirdağ NKÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi ve Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat DEVECİ, Tekirdağ NKÜ Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Burak ŞİŞMAN, Tekirdağ NKÜ Teknik Bilimler MYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif TÜRKBOYLARI, NKÜTEK Genel Müdürü Öğr. Gör. Dr. Barış KOCABIYIK, ÜSİ Patent ve Lisans Destek Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Figen TAŞCI DURGUT, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL, Tarı m ve Orman  İl Müdürü Oktay ÖCAL, Şube Müdürü Deniz GÜNDOĞAN ve Şehir Planlama Uzmanı Betül AKYOL katıldı.

Toplantıda, sanayi bacalarından çevreye salınan atık ısının seracılık alanında; çevre dostu yapılar, yöntemler ve teknoloji kullanılarak bölgede uygulanması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi akademisyenleri bölgemizde bulunan sanayinin mevcut kaynaklarının daha verimli kullanılması, atık enerjinin değerlendirilmesi veya onlara yeni kaynaklar yaratılması amacıyla sürdürebilir, çevre dostu teknolojiler ve inovasyon geliştirme alanları hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Ayrıca Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay ÖCAL ise kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi konusunda bilgi aktardı.

‘Sanayi Atığı Isının Seracılıkta Kullanılması’ hususundaki toplantıların devam edeceği belirtildi.