Ziraat Fakültesi
2015-03-27

Tarım Ekonomisi Bölümü Tarım Sigortaları (TARSİM) Semineri Düzenledi



 

Fakültemiz Tarım Ekonomisi Bölümü tarafından 25 Mart 2015 tarihinde Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak TARSİM Tekirdağ Bölge Müdürü Cemal Tozkoran ve Bölge Müdür Yardımcısı Salim Ergür katılmışlardır. Seminere Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ. Hakkı İnan, Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyeleri ile Bölüm öğrencileri katıldılar. 

TARSİM Tekirdağ Bölge Müdürü Cemal Tozkoparan, devlet destekli tarım sigortalarının yapısı ve işleyişi ile ilgili genel bilgiler vermiştir. TARSİM Tekirdağ Bölge Müdür Yardımcısı Salim Ergür ise özellikle TARSİM sisteminin önemli bir parçası olan tarım sigortaları eksperliği konusunda ayrıntılı bilgiler sunmuştur. Cemal Tozkoparan konuşmasında “tarımın sahip olduğu özellikler nedeniyle diğer sektörlere göre doğal, ekonomik ve politik risklerden en çok etkilenen sektör olduğunu belirterek tarım sigortalarının önemini vurgulamıştır. Bu bağlamda, devletimiz TARSİM ile tarımda dolu, sel, yangın gibi doğal afetlerin sigortalanmasına olanak verecek şekilde, çiftçinin sigorta primine devletin destek olmasını öngörmüş, mevcut sistemlerin geliştirilerek, tarım ve sigorta sektörleriyle ilgili kurumların yönetiminde bir havuz sisteminin oluşturulmasını hükme bağlamıştır. TARSİM ile bitkisel ürünler, hayvanlar, su ürünleri, kümes hayvanları, arıcılık vb. teminat altına alınmıştır.” ifadelerini kullanmıştır. Bölge Müdür Yardımcısı Salim ERGÜR ise konuşmasında mezun olan öğrencilerin tarım sigortaları eksperi olabilmeleri için yapmaları gerekenleri belirtmiştir. Ayrıca eksperlikte karşılaşılan sorunlara da dikkat çekmiştir.

Seminer sonunda Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ. Hakkı İnan Fakültemiz öğrencileri adına TARSİM Tekirdağ Bölge Müdürü Cemal Tozkoparan ve Bölge Müdür Yardımcısı Salim Ergür’e teşekkür ederek plaket takdim ettiler.