Ziraat Fakültesi
2022-12-22

Tarım Kooperatiflerinde Kadının Güçlendirilmesi AB Projesinin İkinci Toplantısı İtalya’da Düzenlendi.



 

Silivri Belediyesinin koordinatörlüğünde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin de ortak olarak yer aldığı Avrupa Birliği Erasmus Projeleri kapsamında desteklenen 2021-1-TR01-KA220-ADU-000029357 Numaralı “Women empowerment in agricultural cooperatives” (Tarım Kooperatiflerinde Kadının Güçlendirilmesi) isimli projenin ikinci toplantısı İtalya’ nın Bari şehrinde 15-16 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya; Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyelerinden proje yürütücüsü Prof.Dr.Gülen ÖZDEMİR ve proje ekibinden Dr. Öğretim Üyesi Emine YILMAZ,  Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Aslı Uçman, Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mualla Varlıoğlu, SYGD Ankara’dan Merve Yılmaz, Legacoop Puglia Kooperatifler Birliği Başkanı Carmelo Rollo, İspanya AGACA’dan Sara Alarcon, İtalya Legacoop Puglia’dan Katia De Luca ve ekibi katıldı.

Toplantının ilk günü Legakoop Başkanı Carmelo Rollo ve Katia De Luca’nın açılış konuşmalarının ardından Prof.Dr. Gülen Özdemir’in yaptığı sunum ile devam etmiştir. Toplantıda diğer proje ortakları da gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler paylaşmıştır. Aynı gün öğleden sonra Coop. Alleanza  tüketim kooperatifi ziyaret edilmiş ve yönetici Giovanni Pagano’dan bilgi alınmıştır. Toplantının ikinci günü, Anna Settanni (Social Coop. Terre di Puglia Libera Terra Başkan Yardımcısı) ve Prof. Dr.Barbara De Ruggieri (EIT Food We Lead - A programm for women entrepreneurship and leading ) bilgi paylaşımında bulunmuşlardır.

Proje;  Tarım kooperatiflerinde gerekli olan yetişkin eğitiminin desteklenmesi, yetişkin eğitimcilerinin kapasitesinin artırılması, kadınların ekonomik olarak güçlenmesi ve temel yetkinliklerinin artırılmasını kapsamaktadır. Projenin üçüncü toplantısı İspanya’da, dördüncü toplantısı ise Ankara’da gerçekleştirilecektir.