2023-08-10

Tarımda Sözleşmeli Model Değerlendirme Toplantısı Tarım Uzmanlarını Bir Araya Getirdi.

TARIMDA SÖZLEŞMELİ MODEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI TARIM UZMANLARINI BİR ARAYA GETİRDİ.

Tarım sektöründe sözleşmeli üretim modelinin etkinliği ve geleceği Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, İstanbul ve Kırklareli illerinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayiciler ve çiftçilerce masaya yatırıldı. Tarım sektörünün önde gelen isimleri, tarımın geleceğini şekillendiren bir adımı değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Toplantı 7 Ağustos 2023 tarihinde, Kırklareli şehrinde düzenlendi. Toplantıya Namık Kemal Üniversitesini temsilen Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünden Prof. Dr. Yasemin Oraman, Tarla Bitkileri Bölümünden Prof. Dr. Fadıl Önemli katıldı. Katılımcılar, tarımda sözleşmeli üretim modelinin avantajlarını ve zorluklarını tartışarak, bu modelin tarım sektörünün sürdürülebilirliği ve verimliliği üzerindeki etkisini interaktif bir katılımla ele aldılar.

Toplantı sonunda, sözleşmeli tarım modelinin geliştirilmesi için yapılması gereken adımlar ve sektörün gelecekte karşılaşabileceği zorluklar üzerine bir değerlendirme raporu hazırlanacağı duyuruldu. Bu toplantı, tarım sektörünün sürdürülebilirliği ve verimliliği açısından önemli bir adım olarak görülürken, sözleşmeli tarım modelinin daha geniş çapta benimsenmesi ve uygulanması için atılacak adımların belirlenmesinde de yol gösterici olması bekleniyor.