Ziraat Fakültesi
2014-04-17

Tarım İşletmeleri (TİGEM) Genel Müdür Yardımcısı Fakültemizde Konferans verdi



 

Üniversitemiz Zootekni Topluluğu tarafından organize edilen “TİGEM’de Tarım ve Hayvancılığın Yeniden Yapılandırılması” konulu konferans Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda 17.04.2014 Perşembe günü gerçekleştirildi. Tarım İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Özbayat’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa yoğun katılım oldu.
 
Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri, özel sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
 
Açılış konuşmalarında Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal “gayemiz özellikle öğrencilerimizi ülkemiz tarım teşkilatı mensuplarıyla buluşturmak, tarım teşkilatlarını tanıtmak ve çalışmaları hakkında bilgi aktarımını sağlamaktır. Geçmişte TİGEM’de ziraat mühendisi olarak görev alan bir öğretim üyesi olarak bu etkinlikten öğrencilerimiz çok istifa edeceklerdir” ifadelerini kullandı.
 
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ise konuşmalarında “Zootekni Topluluğunun bu bahar döneminde düzenlediği 3. etkinlik olmaktadır. Fakültemiz öğrencilerinin görev aldığı öğrenci toplulukları örnek gösterilebilecek faaliyetleri organize ediyorlar. Bu etkinlikler vasıtasıyla ülkemizin önemli kuruluşlarının temsilcilerini Fakültemizde ağırlıyoruz. Ülkemizin önemli bir tarımsal kuruluşu olan TİGEM’in Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Özbayat’ı Fakültemizde görmekten çok memnunuz” ifadelerini kullandı.
 
TİGEM’in geçirdiği tarihsel süreç, amaçlarının ne olduğu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Özbayat konuşmasında “Osmanlı döneminde Saray Çiftlikleri olarak kurulan, tarihi 1300’lü yıllara dayanan ve halkın tarımı öğrenmesinde eğitim kurumu olan TİGEM’in önemini kavrayan ve millileştiren Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet döneminde çok büyük destek vermiştir. Devletimiz daha sonra buraları, ziraat işletmeleri olarak kurumsallaştırmıştır. 1984’te ise bu işletmelerin hepsini birleştirilerek tarım işletmeleri genel müdürlüğü adı verilmiştir. TİGEM sertifikalı tohumluk ve damızlık üretimi, dağıtımı alanında faaliyet gösteren bir ülkemiz için stratejik bir kuruluştur” ifadelerini kullandı.
 
Konferans, Dr. Halil İbrahim Özbayat’a katılımcıların sorularını yöneltmesinin ardından günün anısına plaket takdimi ile son buldu.