2023-12-08

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi akademisyenlerinin de katılım sağladığı Sanayi Atık Isısının Seracılıkta Kullanılması ile ilgili bilgilendirme toplantısı Tekirdağ Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Tekirdağ Valisi Recep SOYTÜRK başkanlığında yapılan toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL,  Şube Müdürü Deniz GÜNDOĞAN, Şehir Planlama Uzmanı Betül AKYOL, Tekirdağ NKÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi ve Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat DEVECİ, Tekirdağ NKÜ Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Burak ŞİŞMAN, Tekirdağ NKÜ Teknik Bilimler MYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif TÜRKBOYLARI, NKUTEK Genel Müdürü Öğr. Gör. Dr. Barış KOCABIYIK, ÜSİ Patent ve Lisans Destek Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Figen TAŞCI DURGUT’un katılımları ile gerçekleştirildi.

08.12.2023 tarihinde yapılan toplantı, bölgemizde bulunan sanayinin mevcut kaynaklarının daha verimli kullanılması, atık enerjinin değerlendirilmesi veya onlara yeni kaynaklar yaratılması amacıyla sürdürülebilir, çevre dostu teknolojiler ve inovasyon geliştirme alanlarında faaliyetlerin artırılması amacını taşıyor.

Toplantıda, sanayi bacalarından çevreye salınan atık ısının seracılık alanında; çevre dostu yapılar, yöntemler ve teknoloji kullanılarak bölgede uygulanması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.