Ziraat Fakültesi
2023-06-05

Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Biriminde (ZİRAATBİYOTEK) doku kültürü tekniği ile üretilen mavi sertifikalı ve tüpte Viking ve Nero çeşidi aronya fidanları satışa sunuldu.



 

 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Biriminde (ZİRAATBİYOTEK) doku kültürü tekniği ile üretilen mavi sertifikalı ve tüpte Viking ve Nero çeşidi aronya fidanları satışa sunuldu.

Aronya bitkisi çok yıllık ve çalı formunda üzümsü bir meyve türüdür. Kışın yaprağını dökmektedir. Bitki boyu 2-2,5 metreye kadar ulaşabilmektedir. Oldukça uzun ömürlü bir türdür. Bölgemizde yetiştiriciliği son zamanlarda oldukça popülerleşen aronyanın insan sağlığı üzerine etkisi, meyvelerinin antioksidan kapasitesi ve antosiyanin miktarı diğer üzümsü meyvelere göre en yüksek değere sahip olmasından kaynaklanır. Aronyanın meyveleri taze olarak, meyve suyu sanayisinde, çeşitli gıda sektörlerinde, krem ve sabunlarda, cilt bakımında kozmetik sanayisinde ve ilaç sanayisinde kullanılabilmektedir.

Doku kültürü tekniği ile üretilmiş fidanların başlıca avantajları:

  • Aynı form ve özelliklere sahip (klon) fidan üretimi.
  • Hastalıktan ari fidan üretimi.
  • Gelişmiş kök yapısı.
  • İsmine doğru fidan üretimi.

ZİRAATBİYOTEK’te doku kültürü tekniği ile üretilen 6000 Viking ve 6000 Nero çeşidi olmak üzere toplamda 12000 mavi sertifikalı aronya fidanları satışa sunulmuştur. Fidanlar 30 cm ve üzeri için KDV dahil 30 TL ve 30 cm ve altı için KDV dahil 20 TL olarak fiyatlandırılmıştır. Bilgi almak ve fidan talep etmek için aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

 

İletişim:

E-posta:           ziraatbiyotek@nku.edu.tr

Telefon:           0282 250 2102/2030/2042/2038