Ziraat Fakültesi
2016-06-06

ÜNİVERSİTEMİZ MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ



 

Üniversitemiz mezuniyet töreni 3 Haziran 2016 Cuma günü saat 10:00’da tüm Fakülte ve Yüksekokul mezunlarının katılımı ile merkez kampusumuzda gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutan V. Alb. Şükrü Şenduran, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, İlimizin mülki ve idari temsilcileri, Fakülte Dekanları, Üniversitemiz akademisyenleri ve mezun öğrencilerimizin aileleri katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreni, NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı öğretim üyelerinin müzik dinletisi ile devam etti. Mezuniyet töreni protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

Törende Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, mezunları tebrik ederek, “Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi.  Tekirdağ’ın çok güzel bir il olduğunu belirten Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu,  Tekirdağ’ın içinde son derece kaliteli bir üniversite bulunmasından duyduğu memnuniyeti belirttiler.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek konuşmalarında “Namık Kemal Üniversitesi olarak bugün 2000 lisans öğrencimizi mezun etmenin heyecanını taşımaktayız. 2006 yılından bu yana bilimsel çalışmalarıyla bilgiyi üreten ve yöneten Üniversitemizde, geleceği inşa edecek olan gençleri yetiştirmenin gururunu yaşamaktayız” ifadelerini kullandılar. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek mezunlara hitaben yaptığı konuşmasında, “Ülkemizin ve insanlığın geleceği için çok önemli olduğunuzu unutmayınız. Bu mezuniyetten sonra zorlu bir yola çıkacaksınız. Bu zorlu yolda hayatınızın kontrolünün kendi elinizde olmasını umuyorum. Sizlerin kişisel başarılarınızın ülkemizin başarısı olacağını unutmayın” dedi. Prof. Dr. Osman Şimşek, sevincimizi ve gururumuzu paylaşan fedakâr ve değerli öğrencilerimizin ailelerine, Üniversitemizin kıymetli mensuplarına ve mezunlarımıza teşekkür ederek tamamladı.

Konuşmaların ardından dereceye giren mezunlara ödülleri ve tüm mezunlara diplomaları protokol ve akademisyenler tarafından verildi.

2015-2016 Akademik Yılı mezuniyet töreni kep atma sevinci ile tamamlandı.