Ziraat Fakültesi
2014-05-30

Üniversitemizde Kariyer Merkezi Kuruldu



 

Üniversitemiz Kariyer Merkezi Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı’nın 21.04.2014 tarihli kararıyla kurularak Rektörlük Binası 2. Katta faaliyetlerine başladı. 
 
Üniversitemizde öğrenim gören ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerimizi ve mezunlarımızı meslek, sektör ve işletme seçme sürecinde yönlendirmek, bilgilendirmek, kendilerini tanımalarına ve kariyer hedeflerini belirlemelerine yardımcı olmak amaçlarını taşıyan Kariyer Merkezi, öğrencilerin mezuniyet sonrası hayata hazırlanmaları için gerekli çeşitli eğitimler ve bilgilendirme seminerleri düzenleyecektir.
 
Üniversitemiz Birimlerinin temsilcilerinden oluşan Yönetim Kurulu ile çalışmalarını yürütecek olan Kariyer Merkezi öğrencilerimize staj yeri temini, öğrenim sürelerinde pratik çalışmalar yapmalarına ilişkin işlevler de üstlenecektir. Merkez ayrıca iş arayan üniversitemiz öğrencileri ve mezunları ile reel sektör temsilcileri arasında bir köprü görevi görmeyi amaçlıyor.  
 
Kariyer Merkezinin faaliyetleri ile birlikte üniversitemizin ulusal ve uluslararası platformlarda öğrencileri ve mezunları ile güçlü bir şekilde temsil edilmesini sağlarken aynı zamanda üniversitemizin gerek akademik başarısına gerekse istihdama katılımda öğrencilere destek olunması, hem bölge hem de ülkemizin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. 
 
 
İletişim:
 
Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat ÇETİN
Tel : 0282 250 28 09 
E-posta : mcetin@nku.edu.tr
 
Kariyer Merkezi Sekreter Gülbin AKTUNA
Tel :0282 250 11 18 
E-posta : gbegun@nku.edu.tr