Ziraat Fakültesi
2013-06-14

“Tahıl Islahı, Genetiği ve Ürün Kalitesi: ABD Kuzey Dakota Örneği” Çalıştayı yapıldı.



Üniversitemiz Ziraat Fakültesi ile Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Dakota Eyalet Üniversitesi (KDEÜ) arasında işbirliği çerçevesinde, 3 Haziran 2013 günü “Tahıl Islahı,  Genetiği ve Ürün Kalitesi: ABD Kuzey Dakota Örneği” konulu çalıştay düzenlendi.
    
Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik KURULTAY, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. İsmet BAŞER, Doç. Dr. Ersin ŞAMLI, Tarla Bitkileri Bölüm başkanı Prof. Dr. Adnan ORAK, Biyosistem Mühendisliği Bölüm başkanı Prof. Dr. Poyraz ÜLGER, Gıda Mühendisliği Bölüm başkanı Prof. Dr. Mehmet DEMİRCİ, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Çalıştay’da Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU’nun hoş geldiniz konuşmasını takiben, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik KURULTAY bir açılış konuşması ve Prof. Dr. İsmet BAŞER ise Ziraat Fakültesini katılımcılara tanıtan bir sunu yaptı.

Çalıştayın öğlenden sonraki bölümde KDEÜ Ziraat Fakültesi Bitki Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Richard HORSLEY bir sunu yaparak “Kuzey Dakota’da Arpa Islahı ve Genetiği” hakkında yapılan çalışmaları aktardı. Konuklardan Prof. Dr. Elias ELİAS ise “Makarnalık Buğday Islahı” konusunda yaptıkları araştırma çalışmalarından bilgiler verdi.
 
KDEÜ Bitki Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenay ŞİMŞEK “Buğday Kalitesi ve Karbonhidrat”, Tarım ve Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Shafikur RAHMAN “Gübre Yönetimi ve Hava Kalitesi” ve aynı bölüm Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Halis ŞİMŞEK ise “Gübre Kullanımı ve Temiz Hava Üzerine Araştırmalar” konularında sunular yaptılar.

Çalıştayın son bölümünde Amerika Birleşik Devletleri KDEÜ’den Tarım ve Biyosistem Mühendisliği Bölüm başkanı Prof. Dr.Sreekala BAJWA, internet üzerinden online olarak bölüm tanıtımını yaparak ‘’Tarımda Uzaktan Algılama Metotları ve Biyomalzemeler’’ konusunda bilgiler verdi.

Toplantı Çalıştayın anısına olan hediyelerin takdimi ile son buldu.